Díjmentes szállítás 20.000 Ft-tól!
Minden termékünk saját raktáron, így 1-2 munkanap alatt szállítjuk!
Menu
Blog

Tarolt az amerikai piacon az Apple és a Samsung

Írta TokTokok
2020-01-11

2019-ben a legnépszerűbb készülékek az Apple és a Samsung okostelefonjai voltak. Mit várhatunk 2020-tól?

A Wave7 Research által készített elemzés szerint az Apple és a Samsung abszolút egyeduralkodónak számítanak az Egyesült Államokban, ha okostelefonokról van szó. A két óriáscég ugyanis több, mint 90 százalékát birtokolja az amerikai piacnak.

A hatalmas siker oka természetesen nem csak a készülékek megbízhatóságában rejlik. A magas eladásokhoz a kínai gyártókkal szembeni tiltások is hozzájárultak.

Karácsonykor az iPhone volt a menő

A legnagyobb sikernek továbbra is az Apple telefonok örvendenek a felhasználók körében, különösen az ünnepek tájékán. Ezt igazolja a Wave7 már említett felmérése is, mely szerint a decemberi ünnepi hónap során a négy fő szolgáltatónál az Apple iPhone 11 volt a legkelendőbb telefon, a legkeresettebb Samsung készüléknek pedig a Galaxy S10 bizonyult.

Az éves statisztikát tekintve egyébként a Verizon üzletekben eladott telefonok 94% -a, a T-Mobile boltjaiban értékesített telefonoknak pedig 91% -a Samsung Galaxy vagy Apple iPhone készülék volt. A Google Pixel telefonjai az eladások mindössze 2-4% -át tették ki, az OnePlus pedig a T-Mobile üzletek eladásának 2% -át.

A siker a kisebb választéknak is köszönhető

Az Apple és a Samsung elsöprő sikerének egyik logikus oka lehet, hogy sok, világszerte népszerű márka az amerikai üzletek polcain nem érhető el. A két legnagyobb brand mellet ezért  leginkább az LG, a Google, valamint a Motorola készülékei voltak népszerűek.

A kínai márkák Ázsiában és Európában is populáris telefonjai pedig a tavaly óta tartó embargónak köszönhetően, mely tiltja az adott amerikai cégekkel, például a Google-al való együttműködést, egyáltalán nem kaphatók az államokbeli viszonteladóknál.

Sem a Huawei, sem a Honor, de a Xiaomi, és az Oppo sem képviselteti magát komoly erőkkel az USA piacán. A Wave 7 jelentésének adatai alapján pedig úgy tűnik, ez nagy valószínűséggel a közeljövőben sem fog változni, hacsak nem történik a közeljövőben kisebb diplomáciai, vagy gazdasági csoda.

A Samsung nem csak Amerikában népszerű

A legnagyobb koreai telefongyártó sikere nem csak az USA-ban, de világszerte is töretlennek mondható. A legfrissebb adatok szerint például a Samsung a 2019-es évben nem kevesebb, mint 6,7 milliárd darabot értékesített az 5G-vel felszerelt Galaxy készülékekből. Ez a szám olyan magas, hogy a globális okostelefon-piac közel 54% -át teszi ki.

Ez nem véletlen, hiszen az 5G technológiát egyelőre kevés gyártó integrálta készülékeiben, a Samsung velük ellentétben pedig több telefonjába is épített 5G modemet a tavalyi év során. A cég jelenleg öt 5G-kompatibilis okostelefont is kínál, a Galaxy S10 5G-t, a Note 10 5G-t, a 10++G-et, a Galaxy A90 5G-t és a Galaxy Fold 5G-t.

A hírek szerint ráadásul 2020 első negyedévében debütál a Samsung új, 5G támogatást kínáló tablete, a Galaxy Tab S6 5G, amely a világ első, 5G modemmel ellátott táblagépe lesz. Az új tablet először Dél-Koreában kerül forgalomba, de az Egyesült Államokban sem kell rá sokáig várni.

A Samsung továbbá megígérte azt, hogy 2020 az 5G éve lesz, és a közeljövőben nem csak egyre több készülékükbe kerül beépítésre az 5G modem, de a hálózat kiépítésén és megerősítésén is egyre komolyabban dolgoznak.

Hozzászólások

További cikkek