Díjmentes szállítás 20.000 Ft-tól!
Minden termékünk saját raktáron, így 1-2 munkanap alatt szállítjuk!
Menu
Blog

Két fontos frissítést is kapott a Pixel 4

Írta TokTokok
2019-11-09

A novemberi Android biztonsági frissítés több újdonságot is hoz a Google okostelefon felhasználói számára.

A nemrégiben debütált Pixel 4 meg az első frissítéseket a Google-tól, melyek hatására a telefon két fontos funkciójának sokkal jobban kell majd működnie. A frissítések a Smooth Display funkció finomítását, valamint a kamera minőségének javítását is tartalmazzák.

A frissítés a novemberi biztonsági javítás részeként érkezik, melyet a Pixel 4 felhasználói az Android frissítésével szerezhetnek be.

Szebb megjelenítést biztosít a frissítés

Az egyik fontos javítás a Pixel 4 és Pixel 4 XL telefonok képernyő frissítési problémáihoz köthető. A Pixel 4 széria kiváló minőségű OLED kijelzőt kapott annak érdekében, hogy a az animációk simábban fussanak rajta. Egészen idáig a 90 Hz-es megjelenítés azonban csak specifikus beállítások mellett, magas fényerőnél volt használható.

A Smooth Display opció frissítésével azonban ez a probléma javarészt megoldódik. A Pixel 4 széria felhasználói mostantól azonban korábbinál sötétebb képernyő beállítások mellett is élvezhetik a képek és videók tökéletes megjelenítését.

Azt, hogy a 90 Hz-es megjelenítés alapbeállítások mellett nem elérhető, a Google azzal magyarázta, hogy bizonyos tartalmak esetében ez a magas minőség felesleges, és csak az akkumulátor gyorsabb merüléséhez járulna hozzá.

Az tehát, hogy a Smooth Display opció bizonyos beállítások mellett továbbra sem használható, és csak a 60 Hz-es megjelenítés elérhető, az energiatakarékossági szempontoknak köszönhető.

A korábbi maximális világossággal szemben azonban mostantól akkor is élvezhetjük a 90Hz-es megjelenítést, ha képernyőnk fényereje valamivel 75% alá esik.

A kamera jobban teljesít majd

A frissítések letöltésével persze nem csak a képernyő minősége lesz az eddiginél is élvezetesebb, de jobb minőségű fotókat is készíthetünk majd a készülékkel. A Pixel 4 és Pixel 4 XL telefonok kamerái persze már alapvetően is nagy teljesítményre képesek, azonban a frissítések telepítése után úgy tűnik, még többet várhatunk majd tőlük.

A frissítések telepítésével megszűnik a videófelvételek alatt gyakran hallható pattogó hang, és a kamera fehéregyensúly beállításait is finomhangolták a fejlesztők.

Több apróság is frissül a csúcstelefonon

A képernyő és a kamera fejlesztésein túl az új frissítés az Xbox Bluetooth vezérlő kezelését is támogatja, a Pixel 4-től kezdve a Pixel 2-ig az összes Google telefonon. A korábbi Pixel mobilokra olyan frissítéseket is hoz az új Android verzió, melyek a hangbevitel minőségét javítják, és néhány apró fejlesztés érkezik a Google Assistant alkalmazáshoz is.

A fejlesztők elmondásai szerint a jövőben több frissítés is érkezik majd a Pixel 4-re és Pixel 4 XL-re is, melyek célja főként a biztonsági rések betömése lesz.

A jelenlegi frissítés november 5-től tölthető le a Beállítások menün belül található rendszerfrissítés opcióra kattintva, és érdemes minden Pixel 4 felhasználónak telepítenie, hiszen ilyen módon előcsalogathatják a telefonjukban rejlő, valódi potenciált.

Hozzászólások

További cikkek