Díjmentes szállítás 20.000 Ft-tól!
Minden termékünk saját raktáron, így 1-2 munkanap alatt szállítjuk!
Menu
Blog

Jön a Honor V30-széria, mit érdemes róla tudni?

Írta TokTokok
2019-12-15

Ázsiában már bemutatkozott a Honor 5G-s szupertelefonja, az európai megjelenés azonban még várat magára.

Akik azt hitték, a Honor ebben az évben más semmi újat nem tud mutatni, nagyot tévedtek. A cég ugyanis gondolt egyet, és a hajrában keményen megtolta a 2019-es év végét. Alig néhány nappal ezelőtt rántotta le ugyanis a leplet Pekingben két új csúcskészülékéről, a V30-ról és a V30 Pro-ról.

A telefonok 5G modemmel és Kirin 990-es lapkával kerülnek a piacra, a nyugati megjelenés azonban a Google korlátozásai miatt valószínűleg még hosszabb ideig várat magára.

A Honor a legjobb modellekkel zárja az évet

Az új készülékek specifikációikat tekintve egyértelműen a Honor idei legjobb modelljeinek mondhatók. Mindkét mobil méltó utódja a V20-as szériának, ami pedig a legjobb, hogy az olcsóbb V30 és a drágább V30 Pro között nincsenek túlzottan komoly különbségek sem a tudás tekintetében.

A V30 és a V30 Pro is támogatja majd az 5G-t, 6,57 hüvelykes Full HD+ kijelzővel kerül piacra, és 6 vagy 8 GB RAM memóriával egyaránt beszerezhető lesz. Tárhely terén 128 vagy 256 GB-os verziókból választhatunk, melyek nagy valószínűséggel tetszőlegesen bővíthetők is lesznek egy bizonyos határig.

A V30 40 Wattos gyorstöltés funkcióval érkezik, a Pro verzió pedig a 27 Wattos, vezeték nélküli szupergyors töltést is támogatja. Az akkumulátorok kapacitását tekintve meglepő módon a V30 az erősebb, ami 4200 mAh-s teljesítményt hoz, míg a V30 Pro 4100 mAh-t képes produkálni.

A kamera sem piskóta

Sokak számára az új okostelefonok egyik legfontosabb tartozéka a beépített előlapi és hátlapi kamera. Erre úgy tűnik, a V30 és V30 Pro esetében sem lehet majd panasz, hiszen mindkét készülék az új, 40 megapixeles Sony IMX600 szenzorral lesz felszerelve, a V30 esetében 1,8-as, a V30 Pro esetében pedig 1,6-os rekeszmérettel.

Ez azt jelenti, hogy a telefonokkal gyengébb fényviszonyok mellett is nagyon jó minőségű képeket készíthetünk majd, arról nem is beszélve, hogy a készülékeket a Honor optikai képstabilizátorral és lézeres autófókusszal is felruházta.

A telefonokon háromszoros zoomot és ultraszéles látószöget biztosító modulokat is találhatunk, előbbi mindkét típusban ugyanazt (8 megapixel, 2,4-es rekeszmérettel) hozza, míg az utóbbi a V30 Pro esetében komolyabb teljesítményt produkál, és a fotósok mellett a videózás szerelmesei is imádni fogják.

Az előlap esetében egy 32, valamint egy 8 megapixeles kamera garantálja a szuper szelfiket, a főszenzorhoz tartozó Super Night éjszakai algoritmus segítségével pedig gyenge fényviszonyok mellett is tökéletes képeket lőhetünk magunkról.

A tiltások miatt késik

Habár a V30-széria keleten már debütált, egyelőre sajnos nem tudni, a két csúcsmobil Európába mikor érkezik el. Köszönhetően a kínai gyártókat érintő tiltásnak, mely nem engedélyezi a működéshez szükséges Google alkalmazások futtatását.

A megoldás a problémára nagy valószínűséggel a Huawei által fejlesztett saját platform integrálása, a HMS (Huawei Mobile Services) lehet, azonban egyelőre biztos, hogy erre legalább néhány hónapot még várnunk kell.

Hozzászólások

További cikkek