Díjmentes szállítás 20.000 Ft-tól!
Minden termékünk saját raktáron, így 1-2 munkanap alatt szállítjuk!
Menu
Blog

Megérkezett az iOS legújabb verziója

Írta TokTokok
2019-11-05

Az Apple a közelmúltban adta ki frissítését az iOS operációs rendszerhez, ami több, korábbi hibát is korrigál.

Megérkezett az Apple operációs rendszerének legújabb verziója, az iOS 13.2. A fejlesztők ígérete szerint a frissítés több olyan, korábbi hibát is korrigál, melyek miatt a legtöbb iPhone felhasználó feje fájhatott. Éppen ezért mindenkinek érdemes letöltenie, akinek almás telefon lapul a farzsebében.

Az új operációs rendszerfrissítés már csak azért is érdekes, mert telefonunk nem csak stabilabb és megbízhatóbb lesz tőle. A 11-es iPhone széria birtokosai például szebb, profibb fotókat is készíthetnek a telepítés után.

Hogy hogyan? Hát a várva várt Deep Fusion funkció segítségével!

Itt a Deep Fusion, amire minden iPhone 11 felhasználó várt

Az Apple hivatalos közleménye szerint az új iOs frissítés az iPhone 11 tulajdonosoknak abszolút kötelező. Már csak azért is, mert végre elérhetővé vált a várva várt Deep Fusion funkció, mellyel lényegesen javulhat a készülékkel készített fotók minősége.

Az iOS 13.2 Deep Fusion fejlett képfeldolgozási funkció, mely az iPhone 11, iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max készülékeken elérhető, melynek segítségével drámaian jobb textúrákat, részleteket és csökkentett zajt tartalmazó képeket készíthetünk, akár gyenge megvilágítás mellett is.

Habár az iPhone 11 és iPhone 11 Pro fotóban egyébként is erősek, egy kis kraft sosem árthat, éppen ezért mindenképp érdemes kipróbálni a Deep Fusion által kínált, új lehetőségeket.

Stabilabb és biztonságosabb lett a rendszer

Az új funkciók mellett az Apple rengeteg hibát és biztonsági rést is javított az operációs rendszeren, ezáltal stabilabbá és megbízhatóbbá téve az iOS működését. Többek közt megoldódott a keresés közben nem megjelenő billentyűzet, az ideiglenesen eltűnő jegyzetek, a megszakadó iCloud biztonsági mentések, valamint az időnként hibásan megjelenő kontaktok problémája is.

Az iOs 13 megjelenése óta felmerülő hálózateldobási hibát azonban sokak bánatára egyelőre nem sikerült a fejlesztőknek javítania, ugyanis ezt az eddigi információk szerint az Apple csak a 13.3-as verzió megjelenésére időzíti.

Nem csak a hibákat korrigálták

A frissítés, a hibák javítása és a fejlesztések mellett olyan apróságokra is kiterjedt, mint például az emojik, melyek közül több, mint 70 darab újult meg teljesen. A klasszikus figurák mellett gendersemleges emojikkal is találkozhatunk, számos hangulatjel esetében pedig a bőrtónus is kiválasztható lett.

Ezen kívül a rendszer lehetővé teszi az AirPods és AirPods Pro felhasználók számára a beérkező üzenetek felolvasását, támogatja a HomeKit biztonságos videót, mely lehetővé teszi a biztonsági kamerák védett módon történő rögzítését és tárolását, valamint támogatja a HomeKit-kompatibilis routereket.

Frissültek továbbá a Siri alkalmazás adatvédelmi beállításai is. Megadhatjuk, hogy segítünk-e a Siri és a Diktálás javításában azzal, hogy engedélyezzük az Apple-nek a Sirivel és Diktálással végzett műveleteink hanganyagának tárolását, de törölhetjük is a Siri és a Diktálás előzményeit a Siri beállításaiból.

Hozzászólások

További cikkek